Door thuis fotovoltaïsche panelen te installeren kunt je jouw afhankelijkheid van energiebedrijven en jouw ecologische voetafdruk drastisch verminderen. Een van de eerste problemen die we tegenkomen is het uitzoeken waar we de juiste fotovoltaïsche panelen kunnen kopen. Het kan een beetje ingewikkeld zijn in het begin.

Wanneer je zich voorbereidt op de aanschaf van zonnepanelen, vergeet dan niet dat het belangrijk is om onderzoek te doen en prijzen en modellen te vergelijken om een goede investering te doen. Een goed idee om mee te beginnen is om offertes te vragen bij enkele van de beste zonne-energiebedrijven in jouw omgeving, zodat je een algemeen idee krijgt van wat je nodig hebt.

Waar kan ik zonnepanelen kopen?

Huis- en bedrijfseigenaren kopen gewoonlijk fotovoltaïsche panelen via bedrijven in de sector duurzame energie die gecertificeerd zijn om dit soort producten te hanteren en te installeren. Deze zonne-installateurs plannen en voeren de installatie uit. Zonnepanelen en zonnesets worden echter ook rechtstreeks via dealers verkocht als je zelf thuis een zonne-installatie kunt uitvoeren.

Kies een installatiebedrijf

Gecertificeerde zonne-energiebedrijven voeren de overgrote meerderheid van de installaties uit. Je kunt kiezen voor een lokaal of nationaal bedrijf zoals Solease.nl.

Een plaatselijke zonnestroom installateur kan meestal een meer persoonlijke service, betaalbaardere prijzen en een beter inzicht in de plaatselijke stimulansen en beleidsmaatregelen voor zonne-energie bieden. Gespecialiseerde installateurs hebben meestal toegang tot een breder scala van producten, zoals de meest efficiënte zonnepanelen in Friesland en de beste zonnebatterijen in de industrie.

Zelf zonnepanelen installeren

Door zelf zonnepanelen te installeren, kunt je geld besparen op arbeidsloon en hebt je meer controle over de uiteindelijke configuratie van het zonnesysteem in jouw huis. Bedenk echter dat het zelf doen van zonne-energie aanzienlijke nadelen kan hebben.

Ten eerste is het een complexe en technische baan, waarvoor kennis van elektriciteit en van de werking van fotovoltaïsche cellen vereist is. Als je onervaren bent of niet weet hoe je met elektriciteit moet werken, kan de installatie van zonnepanelen jouw veiligheid en de integriteit van jouw dak en elektrisch systeem in gevaar brengen. Bovendien profiteert je niet van de voordelen van meer ervaren zonne-installateurs die je kunnen helpen het beste systeem voor jouw behoeften te ontwerpen.

Een installateur inhuren

Voor de meeste mensen is het aan te raden een zonne-installateur in te huren om jouw systeem te ontwerpen en de zonne-apparatuur te kopen. Bedenk dat installateurs toegang hebben tot betere prijzen, zodat zij je kunnen helpen geld te besparen op de materiaalkosten, hoewel je natuurlijk wel moet betalen voor de arbeid.

Als je een zonne-energiebedrijf kiest, zorg er dan voor jouw onderzoek te doen en een ervaren en gerenommeerd bedrijf in de arm te nemen. Het vergelijken van offertes en prijzen kan je uiteindelijk geld besparen en je helpen een beter inzicht te krijgen in jouw energiebehoeften en budget.