Het maakt niet uit of je nog geen buitenlamp hebt en deze wilt aanschaffen of dat je toe bent aan vervanging. Welk type ga jij kiezen? Heb je wel eens bewust stil gestaan bij welk type lamp bij jou past en welke in jouw styling past? Kijk of jij jouw binnen styling buiten kan laten terugkomen in jouw tuin. Zo creëer je een geheel tussen beide plekjes en dat geeft rust. Je kunt uit honderden verschillende soorten lampen kiezen, van staande lampen, tot hangende, naar spotjes tot aan tafellampen, dus de zoektocht is niet makkelijk. 

Staande buitenlamp als decor

Eigenlijk is een staande buitenlamp een decor voor jouw tuin of misschien wel balkon. Los van de verlichting die hij geeft in de donkere uren, is het overdag ook een pronkstuk in jouw tuin. Het is daarom goed om te kijken wat voor type staande lamp past. Kijk niet alleen naar de styling en de praktische mogelijkheden, maar ook naar de hoogte van de lamp. Wil je alleen jouw looppad verlichten of wil je een hogere lamp die een groot deel verlicht? Heb je een authentieke voordeur en wil je daar een passende staande buitenlamp bij of is het meer modern ingericht? 

Ga voor moderne spotjes

Spotjes zijn praktische en moderne keuzes als het gaat om buitenlampen. Je kunt namelijk deze gebruiken in de keuken die aansluit op je tuin en daarbij laten terugkomen om zo een geheel te creëren. De spotjes kun je zowel in het plafond van bijvoorbeeld je tuinhuisje plaatsen, maar ook in de grond naast je looppad. De mogelijkheden zijn uitgebreider dan je in eerste instantie denkt. Als je spotjes hebt die je kunt draaien dan kun je zelfs heel specifiek nadruk leggen op bijvoorbeeld de muur van je woning of die mooie blauwe regen in het licht zetten tijdens de donkere uurtjes. 

Hanglampen zitten tussen decor en modern in

Als je kiest voor een hanglamp buiten dan zit je vaak tussen de styling van decor en modern in. Je kunt ontzettend veel kanten op als je kijkt naar styling, van sierlijk tot praktisch. Je ziet hanglampen vaak overdag wel als decor al vallen deze niet zo op als staande lampen. Los van het praktische oogpunt kun je bij de hanglamp er bewust voor kiezen om juist sfeer te creëren of deze wat op de achtergrond te zetten. Toch is het belangrijk dat je erop let dat je zorgt voor een stukje eenheid. Al zoek je misschien een hanglamp die niet zo op de voorgrond is, dan nog is er zoveel keuze dat je op het gebied van styling wel kan zoeken naar iets passends. 

Als je een buitenlamp gaat uitzoeken is dat geen eenvoudige keuze en is het van belang dat je niet alleen naar de praktische punten kijkt, maar ook naar de styling en het doel. Welke buitenlamp je ook kiest, kijk naast het uiterlijk ook naar de mogelijkheden van stroomtoevoer of dat je beter kunt gaan voor een 12V-aansluiting zodat je meer vrijheid hebt om de lamp te installeren waar jij dat wil.