Voor heel wat planten geldt dat er best boeiende en vaak ook zeer mooie verhalen achter schuil gaan. Neme nu bijvoorbeeld de Pachira Aquatica. Voor deze plant geldt dat er ook vaak naar wordt verwezen als zijnde een “money tree”. Dat is het resultaat van het feit dat voornamelijk de mensen in het Verre Oosten geloven dat deze plant in staat is om geld op te vangen. Oorspronkelijk is deze plant afkomstig uit de moerassen van landen als Costa Rica, Brazilië en Panama. Het betreft hier een aantrekkelijke, sierlijke plant waarbij opvalt dat de stam eigenlijk bestaat uit drie kleinere stammen welke door elkaar gevlochten zijn. In ieder geval, wil jij ook overgaan tot het in huis halen van een bijzondere plant? Lees dan vooral snel verder en kom alles te weten over de Pachira Aquatica kopen.

Bladeren met een mooie, diepgroene kleur 

Interessant om te weten bij een Pachira Aquatica kopen is natuurlijk hoe deze de uitstraling van je interieur zal beïnvloeden. Voor de bladeren waar deze plant over beschikt geldt dat ze zich kenmerken door een mooie, diepgroene kleur. Wanneer deze plant in de natuur floreert zal je kunnen vaststellen dat er noten aan zullen groeien. Heb je ervoor gekozen om deze sierboom in je woonkamer neer te poten? Dan zal je kunnen vaststellen dat er helaas geen noten zullen verschijnen. Verder is het eveneens van belang om te weten dat de Pachira Aquatica een vrij snelle bloeier is. In de praktijk kan hij een grootte bereiken van ongeveer 2 meter. Om deze hoogte te kunnen behalen is een optimale verzorging doorgaans wel een absolute vereiste.

Een Pachira Aquatica kopen, wat moet je weten over de verzorging? 

We hebben het hierboven reeds aangehaald, wanneer je in de praktijk wil kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke grootte bij deze plant zal je ze op de meest optimale manier moeten verzorgen. Dit gezegd hebbende is het zo dat de Pachira Aquatica eigenlijk niet zo’n veeleisende plant is. Ze heeft bijvoorbeeld slechts één keer per drie weken een behoorlijke scheut water nodig. Dit is het gevolg van het feit dat deze plant in staat is om het water op te nemen in haar stam. Dit betekent ook dat de grond eerst volledig droog moet zijn voordat er opnieuw water moet worden toegediend. Anders is het zomaar mogelijk dat ze veel te veel water krijgt. 

Bij de Pachira Aquatica kopen dient er eveneens rekening mee te worden gehouden dat deze plant houdt van veel licht. Anderzijds is een teveel aan zonlicht voor deze plant ook weer niet goed. Omwille van deze reden wordt het aanbevolen om tussen de drie en maximaal vijf uur zonlicht per dag aan te houden. Worden de bladeren van deze plant op een zeker ogenblik geel? Dan is dat een duidelijk teken aan de wand dat ze te veel zonlicht krijgt. Ze vervolgens verplaatsen naar een wat minder lichtrijke plaats kan dit probleem verhelpen.

Een geweldige plant om te overwegen De Pachira Aquatica kopen en in je woning plaatsen is iets wat je, je naar alle waarschijnlijkheid niet gaat beklagen. Het unieke karakter waar deze plant over beschikt zorgt er gecombineerd met het mooie achterliggende verhaal voor dat ze een absolute meerwaarde kan betekenen voor elk huis waarin ze wordt geplaatst. Dit is door de jaren heen bij veel mensen alvast duidelijk geworden.