Dit lees je waarschijnlijk wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een hottub kopen. Wanneer je een hottub gaat aanschaffen moet er wel op een aantal dingen gelet worden. Dit is belangrijk, want je wilt natuurlijk wel jarenlang kunnen blijven genieten en ontspannen van zo een heerlijk warm bad! Op het moment dat je zo een grote aankoop gaat doen, moet je wel even de tijd nemen en kijken wat het beste bij jou past. Hier verder zul je lezen waar je rekening mee moet houden en dit zal dan meer inzicht geven bij het kiezen van een hottub.

Het kiezen van de juiste grootte

Bij het aanschaffen van een hottub moet je van te voren nagaan wat jouw wensen zijn. Wil je een hottub voor het hele gezin of kies je voor een 2 persoons hottub? Er zijn verschillende soorten en maten, het is dus ook belangrijk om te kijken wat er in jouw tuin past. Er zijn hottubs bestemd voor twee personen, maar er zijn ook varianten gemaakt voor bijvoorbeeld 10 personen. In zo een wat grotere hottub passen misschien wel tot 14 mensen, dus het is even kijken wat past in de tuin en wat goedkoper uitkomt. Er zitten natuurlijk ook genoeg maten tussen, dus er zijn eindeloos opties.

Hoe moet de hottub eruit zien?

Als je een hottub gaat kopen, moet je uiteraard ook letten op het materiaal waarvan de hottub gemaakt is. De meeste hottubs zijn gemaakt van hout of een glasvezel versterkte hottub. Dat tweede is ideaal als je niet te veel wilt onderhouden. Ze hebben namelijk minder kans op lekkages en gaan vaak veel langer mee dan houten hottubs. De meeste hottubs gaan wel van 15 tot 25 jaar mee!
Verder moet er gelet worden op de kachel. Je hebt de keuze uit interne of externe kachels. De kwaliteit van de kachel is verantwoordelijk voor de opwarmtijd van het water. Een goede kachel warmt het water al binnen twee uur op. Als laatst, maar niet minst belangrijk, kan er gekozen worden voor accessoires. Denk aan ledverlichting, bubbels of jets. Dit maakt het badderen alleen maar leuker!