eettafel-kiezen-hier-op-letten-bij-het-uitzoeken

Wil je flexibiliteit, omdat je het ene moment met z’n 2en bent en het andere moment vrienden en familie mee-eten? In dat geval zijn beide opties het overwegen waard. Je hebt geen lange, grote eettafel in de keuken, eetkamer of woonkamer, maar hebt toch voldoende zitplaatsen aan tafel voor het hele gezelschap. Maar dan ook alleen wanneer jij dat wil. In deze blog nemen wij je mee in de voor- en nadelen van beide opties. Zo kun jij kiezen wat de beste optie is voor jou.

Voordelen van een uitschuifbare eettafel

Een belangrijk voordeel van een uitschuifbare tafel is vanzelfsprekend dat je extra ruimte kunt creëeren wanneer dat nodig is. Het in- en uitschuiven van de tafel is eenvoudig, waardoor je binnen no-time veel extra ruimte creëert. Er is, afhankelijk van de hoeveelheid die de eettafel uitgeschoven kan worden vaak plek voor 2 personen extra. Een nadeel van een uitschuifbare tafel is dat het extra stuk van het tafelblad onder de tafel verborgen zit. Dit maakt het blad, en het deel onder de eettafel vaak kolossaal. Kies een tafel met een dik tafelblad wanneer je wil dat dit minder opvalt.

Voordelen van een aanzetblad aan de eettafel

Kies je voor een aanzetblad aan de eettafel, dan heb je ineens de beschikking over 2 extra plekken aan tafel. Ook is het mogelijk om aan beide kanten een aanzetblad aan de eettafel te zetten, waardoor je zelfs 4 extra zitplekken creëert. Super flexibel, waardoor jij jouw eettafel eenvoudig groter en kleiner kunt maken. Een nadeel van een aanzetblad is dat je dit blad ook moet opslaan wanneer hij niet aan tafel zit. Je moet hiervoor dus opslagruimte in huis beschikbaar hebben. Dit heb je natuurlijk niet bij een uitschuifbare eettafel, waar het blad netjes in het tafelblad verstopt zit.

Conclusie: uitschuifbare eettafel of aanzetblad?

De keuze uitschuifbare tafel of aanzetstuk is niet eenvoudig. Het hangt af van wat jij belangrijk vindt. Heb je voldoende opslagruimte voor het aanzetblad, dan lijkt dat de beste optie. Bovendien kun je dan zelfs 4 extra plaatsen aan tafel creëeren. Wil je dit niet, en wil je het extra blad netjes opgeborgen onder de tafel. Zonder veel moeite extra ruimte, dan is een uitschuifbare eettafel de beste optie voor jou.