Het hebben van een goede kantoorplanten is wel nodig, want er lopen waarschijnlijk dagelijks verschillende mensen in en uit en je wilt wel graag dat de luchtvochtigheid goed is. Maar daarnaast heeft een goede temperatuur en een juiste binnenklimaat ook profijt op de productiviteit van jouw werknemers, maar waarom en hoe kan dat nou? Het wordt namelijk beïnvloed door drie factoren; de werkomgeving, de organisatie en de collega’s. Je krijgt de hoogste productiviteit als je in je werkomgeving de juiste temperatuur hebt en dat is vaak een temperatuur tussen de 20 en 25 graden. Dit is dus een van de redenen wat zorgt voor een goede kantoor klimaat.

Voorkomende klachten van slecht binnenklimaat

Een slechte binnenklimaat kan er ook voor zorgen dat jouw werknemers er dus ziek van worden en dat ze er verschillende klachten van kunnen krijgen. En dat kost uiteindelijk ook jouw sfeer in je bedrijf. Dit kan er op een gegeven moment voor zorgen dat je werknemers of misschien wel collega’s onderling er over gaan klagen. De meest voorkomende klachten zijn: te koud of te warm, hoofdpijn, vaak verkouden, overmatig zweten en onvoldoende of geen daglicht is ook iets wat op termijn gaat ergeren bij mensen. Al deze klachten bij elkaar kunnen tot concentratieverlies leiden en dat is iets wat je niet wilt. Als je veel klachten binnenkrijgt ga er dan ook zeker achteraan.

Tips om het te verbeteren

Hoor je onderhand de klachten binnenkomen dat je Kantoorplanten niet goed is. Misschien kan je met de volgende tips er wat aan doen en kan je de eerste stap zetten tot verbetering. Een goede kantoor klimaat heeft natuurlijk ook baat bij de gezondheid van iedereen. Tips zijn: zorg dat je temperatuur tussen de 20 en 25 graden blijft. Zorg dat je interieur hebt wat makkelijk schoon te houden is en overtuig ook je werknemers dat ze dat doen met hun eigen kantoor. En zorg ervoor dat je een goede isolatie hebt.