mooie-bomen

De leilaurier kun je herkennen aan het blad dat glanzend en mooi donkergroen is. In het voorjaar krijgt de boom er witte bloemen in trossen bij die heerlijk ruiken. De boom trekt bijen aan voor nectar en stuifmeel.
Naast het prachtige uiterlijk van de boom en de geur van de bloemen, heeft de boom nog meer voordelen. De leilaurier blijft heel het jaar door groen, waardoor het een stukje privacy biedt en is ook nog eens goed voor de biodiversiteit.

Hiernaast is de boom enorm makkelijk te snoeien. Je hoeft de leilaurier maar twee keer in het jaar te snoeien met een heggenschaar. Het is dus eigenlijk een hele prettige boom die makkelijk te onderhouden, er mooi uitziet en ook nog eens bloemen heeft die lekker ruiken!

Vorst is geen probleem

De leilaurier is ook een enorm sterke boom. De boom is winterhard en kan tegen temperaturen tot -20 graden Celcius. Dit hangt wel een beetje af van de weersomstandigheden en de locatie van de boom. Als de boom beschut staat, is de boom sterker dan wanneer de boom in een open veld zou staan.
Je kunt het beste de grond rond de boom goed nat maken als het hard gaat vriezen. Op die manier kan de leilaurier niet uitdrogen en zijn de worstels ook beschermt tegen vorst.

Witte bloemen in de sneeuw

Heb je wel eens gehoord van de sneeuwbal?
Deze boom heet zo, omdat de boom in de winter in bloei staat en er allemaal kleine witte bloemen ontstaan.
Vaak wordt de boom herkend als struik, maar je kunt hem dus ook als boom aanschaffen. De boom houdt het hele jaar door zijn bladeren en is ook enorm makkelijk te onderhouden. Door de kleine witte bloemetjes, krijg je ook nog een mooi uiterlijk bij de boom.