Het uitzoeken van een nieuwe schoorsteen is best een opgave, daarom helpen we je met de zoektocht. Voordat je een nieuwe schoorsteen laat zetten is het eerst belangrijk te bepalen of je het hele dak vervangt, of enkel een nieuwe schoorsteen laat plaatsen. Want ook wanneer je alleen een nieuwe schouw laat plaatsen kan dit al een hoop werk opleveren. Wanneer je het dak laat renoveren kun je vaak net zo goed een nieuwe schoorsteen van Exclusieve schoorstenen laten plaatsen. Verder moet je jezelf natuurlijk afvragen waar je naar opzoek bent, een moderne of juist een klassieke schoorsteen. Zo vind jij snel jouw perfecte schoorsteen.

Een nieuwe schoorsteen bij Exclusieve schoorstenen

Nieuwe schoorstenen vind je in alle soorten en maten. Van klassieke gemetselde schoorstenen tot Prefab schoorstenen. Het is daarom goed te bepalen of je een gemetselde wilt of een prefab schoorsteen laat maken. Veel mensen geven nog de voorkeur aan een ambachtelijke gemetselde schoorsteen. Maar een prefab schoorsteen kan steeds vaker ook dit karakter aan een schoorsteen geven. Bijkomend voordeel van een prefab schouw is dat deze licht zijn en dus ook op lichte daken zonder extra constructie geplaatst kunnen worden. Tevens is een prefab schoorsteen vaak goedkoper dan een gemetselde schoorsteen. Mocht het nodig zijn kan een prefab schoorsteen ook over een bestaande schoorsteen geplaatst worden. 

De kosten van een nieuwe schoorsteen

De kosten van een schoorsteen zijn afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt. Zo kunnen onderdelen van een bestaande schoorsteen soms hergebruikt worden. Ook kun je stenen gebruiken die je nog hebt liggen. Tevens kun je ook de overweging maak zelf een nieuwe schoorsteen te metselen. Dit scheelt al gauw honderden euro’s aan kosten. Uiteraard is het dan wel aan te raden enige hulp te vragen. Zoals gezegd kun je ook voor een prefab schoorsteen gaan. Deze zijn vaak goedkoper dan gemetselde schoorstenen en zijn lager in arbeidskosten. Een prefab schoorsteen kan namelijk snel geplaatst worden en dit vereist geen extra constructie. Je kunt echter ook je bestaande schoorsteen laten renoveren.

Op zoek naar leuke Exclusieve schoorstenen?

Ben je er dan uit en laat je een nieuwe schoorsteen plaatsen. Dan resteert natuurlijk de vraag voor welk model je gaat en voor welke afwerking. Leidend hierbij moet vooral zijn wat mooi aansluit op jouw woning. Heb je een oudere, klassieke woning? Ga dan voor een klassieke bakstenen schoorsteen. Dit kan zowel gemetseld als prefab zijn. Je kunt ook gaan voor een modernere schoorsteen van bijvoorbeeld RVS of met een stenen afwerking. De mogelijkheden zijn tegenwoordig erg groot. Ook zijn er uiteraard verschillende modellen, deze verschillen in vorm. Je kunt hier kiezen uit strakke, standaard vormen. Of juist voor ronde of minder strakke vormen.