Gehard glas op maat

Een nieuwe raampartij in huis aanbrengen? Ga altijd voor gehard glas

Om de meest uiteenlopende redenen kan het zijn dat je graag een nieuwe raampartij in huis wilt. Dit kun je bijvoorbeeld doen omdat de oude ramen en kozijnen versleten zijn of omdat de isolatiewaarde daarvan niet goed genoeg (meer) is. Hoe dan ook, wanneer je een raampartij laat vervangen zal je altijd gevraagd worden of je de nieuwe ramen uit gehard glas op maat wilt laten bestaan of uit normaal glas. Wat de verschillen tussen deze raamsoorten zijn wordt je duidelijk als je ook de volgende alinea’s leest.

Wat gebeurt er met gehard glas als het breekt?

Net als een raam van normaal glas kan een raam van gehard glas breken, al is de kans dat dit gebeurt bij gehard glas wel kleiner. Wanneer een raam van gehard glas echter breekt, dan valt dit raam uiteen in honderden of zelfs duizenden kleine glaskorrels. Deze korrels zijn stomp en dus niet scherp. Dit geheel in tegenstelling tot normaal glas wanneer dat breekt: dan is er sprake van glasscherven die in potentie zeer gevaarlijke verwondingen kunnen aanbrengen bij mensen.

Gehard glas op maat

De pluspunten van gehard glas 

Als je het vergelijkt met een raam van normaal glas heeft gehard glas de volgende voordelen:

  • Wanneer er met een raam van gehard glas een ongeluk gebeurt is de kans nihil dat betrokken mensen, of mensen die in de buurt zijn, daardoor gewond raken. Bij een ongeluk met een raam van normaal glas kan dat helaas niet gezegd worden. Om deze reden wordt gehard glas ook wel veiligheidsglas genoemd.
  • De kans dat gehard glas breekt is kleiner dan dat dat gebeurt bij normaal glas.
  • Als je je woning voorziet van ramen van gehard glas, dan wordt je huis als geheel meer waard.