Planten kunnen op verscheidene manieren worden geteeld: in volle grond maar zeker ook in kweekpotten. De variatie is enorm: potjes heb je in diverse diameters en hoogtes, van kleine voorplantpotjes tot kweekpotten van 10 liter en meer.

Qua vorm zijn ze meestal rond of vierkant, qua kleur meestal bruin of zwart. Met vierkante kweekpotten kun je meer planten per vierkante meter mee verbouwen. De kuipjes zijn voorzien van afwateringsopeningen, zo kan het overtollige water afvloeien. De potten passen qua grootte in een bijhorende tray voor de stabiliteit.

KWALITEITSVOLLE POTTEN

Je zal versteld staan, maar kweekpotten hebben ook hun eigenschappen en kwaliteiten. De pot bepaald namelijk hoe de plant zich zal ontwikkelen. Het assortiment is breed, net als de kwaliteit.

Elke tuinliefhebber zal zijn kunststof kweekpotten verscheidene keren willen hergebruiken. Daarom zijn potten uit polyetheen erg geschikt. Het is een veel gebruikte kunststof: sterk, licht en herkbruikbaar. Daarnaast kan deze kunststof gerecycleerd worden.

Hier vinden ook hobby tuinierders hun accessoires waardoor er het hele jaar door ook thuis kan gekweekt worden.