LED verlichting is op dit moment de meest gebruikte vorm van licht. Logisch natuurlijk, er zitten alleen maar voordelen aan. In vergelijking met een LED lamp lijkt een spaarlamp wel prehistorische technologie. LED lampen zijn zeer universeel inzetbaar. Dit komt omdat de LED lamp in essentie heel eenvoudig in elkaar zit. Hierdoor zijn er LED lampen te vinden in verschillende maten en vormen. Eén van de vormen die erg populair is in vooral de grotere ruimtes zijn de LED panelen.

Wanneer je LED panelen online wil kopen, zijn er een aantal dingen die je eerst moet weten hierover. Zodra je zeker weet dat LED panelen de optie is waar jij voor gaat, koop je deze LED panelen online bij Euroledshop.nl.

LED verlichting

Waar gebruik je LED panelen?

LED panelen hebben een heel specifiek kenmerk. Ze hebben een grote formaat dan gemidddelde LED lampen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt om grote ruimtes te verlichten zoals gehele slaapkamers, badkamer of toiletten.

De gemiddelde diameter van een LED paneel loopt uiteen, afhankelijk van de aangeschafte grote natuurlijk. Over het algemeen liggen de grootste tussen de 10 cm en 28 cm.

Deze lampen komen in verschillende wattages, logisch natuurlijk. Des te groter de lamp is in diameter, des te meer licht hij moet produceren. Als je een LED paneel online koopt van 10,5 cm heeft deze 6 Watt. Een LED paneel van 28 cm maakt gebruik van 24 Watt. Dit is dus echt heel veel licht.

Dit soort grote lampen kunnen in hun eentje een gehele slaapkamer verlichten. Het zijn dan ook perfecte vervangers van de huidige plafondlampen. Naast dat ze goed in een huis werken zijn ze ook nog eens erg handig voor bijvoorbeeld het kantoor. Het licht dat deze panelen produceren is een fijne neutrale wit. Deze is helder maar niet vervelend aanwezig.

 

LED panelen of halogeen verlichting?

Wanneer men naar LED panelen online kijkt, is dit vaak om grote ruimtes te verlichten. Dit was al duidelijk. Vaak moet er echter een afweging worden gemaakt of je LED panelen moet gebruiken of normale halogeen verlichting. De oplossing hiervoor is simpel. LED panelen zijn in elk opzicht beter dan halogeen verlichting. Ze gebruiken minder energie en gaan langer mee, daarnaast maken ze niet dat vervelende zoemende geluid.

Een ander groot voordeel is dat LED lampen veel beter zijn voor het milieu, in het geval van halogeen verlichting zelfs dubbel. Niet alleen verbruiken LED lampen veel minder energie wat goed is voor het milieu, ook komen er geen schadelijke gassen bij kijken.