Misschien is het je gelukt om je huis precies zo te krijgen als je het wilt, dan realiseer je je dat er iets belangrijks is dat niet helemaal klopt: Woonkamer lampen en de verlichting in het algemeen. Maak je geen zorgen, hier concentreren we ons op alle handige tips en trucs die je nodig hebt om de verlichting van je woonkamer perfect te maken voor elke omgeving.

We gebruiken deze kamer immers vaak voor veel verschillende gelegenheden; of je nu bezig bent met entertainment, tijd doorbrengt met je gezin of gewoon ontspant. De woonkamer lampen moet precies zo worden verlicht als je het nodig hebt.

Spiegels gebruiken om natuurlijk licht te verbeteren

Het inbouwen van spiegels in jouw huis kan een ongelooflijke impact hebben, ze voegen onmiddellijk diepte toe aan de kamer, waardoor de woonkamer groter aanvoelt. Spiegels kunnen ook de totale lichtopbrengst van de kamer verhogen, omdat het een reflecterend oppervlak toevoegt waar het licht vanaf kan weerkaatsen.

Het stimuleren van daglicht in een kamer is de sleutel, het gebruik van licht reflecterende spiegels is een geweldige manier om natuurlijk licht door de kamer te laten weerkaatsen. Dit helpt om een kamer groter en lichter te laten aanvoelen, wat resulteert in een meer gastvrije sfeer.

Hoe effectief je dit ontwerpidee ook in het huis verwerkt, het betekent niet noodzakelijk dat je helemaal klaar bent. Net als wanneer de zon ondergaat, moet je het lichtniveau nabootsen met kunstlicht om het licht dat je overdag had na te bootsen. Spiegels kunnen ook helpen om donkere hoeken in de woonkamer op te fleuren, door een spiegel bij een lamp te plaatsen, wordt deze weer in de kamer gereflecteerd. Leeslamp

Een andere beschikbare optie is om een armatuur te hebben die zowel een spiegel als een lamp is. Hoewel dit niet het effect heeft dat het licht van de spiegel wordt weerkaatst, voegt het toch diepte toe terwijl het licht toevoegt aan een specifiek deel van de kamer.

Hoeveel licht heeft mijn kamer nodig?

Een heel belangrijk element om te overwegen bij woonkamer lampen, of welke kamer dan ook, is hoeveel licht je kamer eigenlijk precies goed moet hebben. Dit hangt allemaal af van de grootte van de kamer. De onderstaande afbeelding laat zien hoeveel lumen je nodig hebt, afhankelijk van de grootte van je kamer. Als je niet al te zeker bent van lumen, zoals veel mensen dat niet doen, hoef je je geen zorgen te maken. We hebben deze handige gids die lumen vertaalt in wattage, want dat is wat velen van ons gewend zijn. Dit helpt ook om te bepalen wat voor soort lamp je nodig hebt, aangezien de verlichting voortdurend verandert, aangezien we een toename zien in LED-lampen, die energiezuiniger zijn dan oude halogeenlampen. Leeslamp