Dat kan met één druk op de knop! Bij Tuinplant.nl vindt u meer dan 1.000 soorten heesters online, zodat u voldoende keuze heeft. Een tuin kan eigenlijk niet zonder heesters. Ze zorgen voor hoogte en diepte en geven de tuin ‘body’ . Struiken kopen is bij Tuinplant.nl heel eenvoudig.

Soorten heesters bij Tuinplant.nl

Er zijn heel veel soorten struiken, voor ieder wat wils. Zo zijn er groenblijvende heesters die het hele jaar voor groen zorgen in de tuin. Er zijn ook veel heesters die bijen, hommels en vlinders aantrekken met hun bloemen in de zomermaanden. U kunt via onze filters op kleur, hoogte en bloeiseizoen zoeken. Onze tip: zoek voor elk seizoen een bloeier, zodat u het hele jaar kunt genieten. In de winter is de Viburnum op z’n mooist, en de Azalea bloeit weer prachtig in het voorjaar. De acer of bamboe zijn ook echte aanraders met hun prachtige sierwaarde. Op onze website kunt u uw heesters kopen naar eigen smaak via onze filtermogelijkheden.

De mooiste bloeiers

Bloeiende struiken zijn al eeuwen favoriet. Denk aan de geur van een goede rozenstruik of wanneer u langs een sering loopt. Maar ook de hortensia en de hibiscus bloeien prachtig in de zomermaanden. Maar ook de Magnolia is een ster met haar prachtige grote roze bloemen in het voorjaar. En de Camellia niet te vergeten! Prachtige grote bloemen die uw tuin in het vroege voorjaar al versieren.

Denk ook aan de dieren

Zomers vlinders en bijen in uw tuin? Kies dan eens voor de vlinderstruik, rhododendron, cotoneaster of tuinhibiscus. Zo helpt u de bij ook om te overleven nu er soorten op uitsterven staan. En wat dacht u van vogels? In het voorjaar kunnen ze lekker nestelen en wanneer het kouder wordt schuilen of smullen van besjes. De hulst, cotoneaster, hazelaar en de kornoelje zijn favoriet bij vogels.

Winterstruiken

Ook in de winter willen we een mooie tuin. Dat kan met tuinplanten zoals de heide met prachtige paarse of roze kleine bloemetjes. Dat valt gelijk op als de rest van de tuin in rust is! Maar ook de Viburnum met schermen en besjes is prachtig in de wintermaanden. Denk ook eens aan de Viburnum op stam. En vanaf februari kunnen de Forsythia, hazelaar en hamamelis al bloeien met gele bloemen of talloze vruchten.

Heesters onderhouden

Heesters die in het voorjaar bloeien, moeten na de bloei worden gesnoeid. Bloeien ze na 21 juni, dan kunnen ze beter in het vroege voorjaar worden gesnoeid, zodra er geen vorst meer is. Er zijn struiken die speciale zure grond nodig hebben, zoals de rhododendron of heide. Naast speciale tuingrond kunt u turf bijstrooien. Zorg ieder voorjaar voor een goede meststof bij uw heesters.

Deskundig advies

Wilt u advies? We helpen u graag met uw keuzes. U kunt bij ons ook terecht voor een professioneel tuinontwerp of beplantingsplan. En indien gewenst planten we alles ook voor u in. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Uw struiken bestellen kan nu heel eenvoudig via Tuinplant.nl. Maak uw keuze online en wij bezorgen het bij u thuis.