Geef uw vloer een nieuwe look dankzij een vloerrenovatie

Uitgekeken op uw vloer? Kies voor een vloerrenovatie

Uw vloer heeft heel wat te verduren. Dag in dag uit wordt uw vloer namelijk intensief gebruikt. Na verloop van tijd kan uw vloer hierdoor minder mooi worden. Uw vloer wordt doffer of raakt beschadigd. U kunt er dan voor kiezen om een nieuwe vloer te plaatsen, maar dit kost u veel geld. Een vloerrenovatie is dan een betere optie. Door uw vloer te laten renoveren door een vloerspecialist, ziet uw vloer er straks weer als nieuw uit! In dit blog vertellen we u graag meer over een vloerrenovatie.

Wanneer een vloer renoveren?

Krijgt u uw vloer niet meer mooi? Dan kunt u uw vloer laten renoveren. Er wordt vaak gekozen voor een vloerrenovatie wanneer een houten vloer kale plekken heeft of als er veel deuken en krassen in een vloer zitten die onherstelbaar lijken. Maar ook wanneer u bent uitgekeken op uw vloer en uw vloer weer lekker wilt laten opfrissen, is een vloerrenovatie de oplossing voor u!

Hoe werkt een vloerrenovatie?

Door uw vloer te laten renoveren, kunt u straks genieten van een vloer die er weer als nieuw uitziet. De vloerrenovatie begint bij het schuren van de vloer. Hierdoor verdwijnen kleine beschadigingen, zoals krassen en deuken, gemakkelijk uit uw vloer. Om de vloerrenovatie compleet te maken, kunt u uw vloer na het schuren op verschillende manieren laten behandelen. Zo kunt u uw vloer laten lakken, oliën of waxen:
  • Bij lakken wordt er een speciale transparante lak op de vloer aangebracht, waardoor uw vloer er weer als nieuw uit komt te zien.
  • Oliën is een andere optie. Na het schuren wordt olie op uw vloer aangebracht met een prachtig eindresultaat.
  • Door uw vloer te laten waxen met hardwax, beschermt u uw vloer tegen invloeden van buitenaf.

Het resultaat

Er zijn dus verschillende behandelmethodes mogelijk voor het renoveren van een vloer. Welke behandelmethode u ook kiest, door uw vloer te laten renoveren komt deze er hoe dan ook weer mooier uit te zien. En een mooie bijkomstigheid is dat u uw vloer ook weer eventueel een nieuwe kleur kunt geven! Wilt u uw gevel ook een nieuwe look geven? Kies voor natuursteen gevelbekleding! U leest er hier meer over.