Wist je dat huis opkopen een dienst is waarvan steeds meer mensen die snel van hun woning af willen gebruik maken? Een opkoper koopt dan het huis. Dat gebeurt weliswaar onder de marktwaarde, je bent wel heel erg snel van de woning af. Je maakt geen kosten meer en hebt geen stress meer van de woningen. Huis opkopen is iets dat door steeds meer partijen gedaan wordt. Doorgaans kun je een bedrag tussen de 80 en 85 procent van de marktwaarde krijgen.

Laat je huis opkopen en voorkom frustraties

Laat je huis opkopen en je bent verlost van al het gedoe. Je hoeft je niet druk te maken over open huizen dagen bijvoorbeeld en het bord met ‘te koop’ hoeft zo niet jarenlang in de voortuin te staan. Hoe frustrerend is het als je woning te koop staat maar dat er nooit enige interesse voor is? Om dat te voorkomen is je huis laten opkopen helemaal geen gekke gedachte.

Je huis verkopen kost je ook gewoon geld

Ga maar eens voor jezelf na; als jij een huis te koop hebt staan, dan brengt dat kosten met zich mee. Je hebt te maken met presentatiekosten, want er moeten foto’s en eventueel video’s van de woning gemaakt worden. De makelaar wil geld zien en als je het huis verkoopt dan krijg je vaak nog een afrekening die er niet om liegt. Bovendien heb je er geen zin in om kijkers over de vloer te krijgen, helemaal als het de zoveelste kijkers zijn en er van een concreet bod nog nooit sprake is geweest.

De afwikkeling kan heel snel gaan

Laat jij je huis opkopen, dan begint dit met het kenbaar maken dat je van je huis af wilt. Er zijn verschillende partijen die je huis opkopen en leg je wens bij die partijen neer. Er wordt vervolgens contact met je opgenomen en er wordt een afspraak gemaakt voor het maken van een taxatie van het huis. De taxateur zal het huis op een aantal vastgestelde punten checken. Je krijgt vervolgens binnen enkele dagen een bod op je woning. Ga jij akkoord en laat jij je huis opkopen, dan kan het proces snel verlopen. Meteen na akkoord wordt de aankoopprocedure in gang gezet en wordt er alles aan gedaan om te zorgen dat jij snel over je geld beschikt en de opkopende partij met de woning aan de slag kan. 

De staat van de woning speelt een belangrijke rol

Meestal krijg je een prijs die tussen de 75 en 85 procent van de marktwaarde van de woning ligt van de opkopende partij, bijvoorbeeld Garant Vastgoed. Zij moeten straks immers zelf ook winst maken op de woning. Hoe hoog het percentage precies is, hang af van de waarde van de woning uiteraard. Ook de staat van de woning speelt een belangrijke rol. Moet de opkopende partij namelijk nogal wat kosten maken, dan zal er eerder sprake zijn van een lager percentage. Daarbij moet je opnieuw in ogenschouw nemen dat de insteek van de opkoper is om geld aan het huis te verdienen. En dus moet de opkoper voldoende marge hebben om geld te kunnen verdienen.