Verasol

In een woning worden de keuken en de eetkamer toch vaak wel gezien als het hart van een woning. Dit omdat vaak iedereen van het gezin op deze plekken samenkomt om hier bijvoorbeeld huiswerk te doen, lekker thee te drinken, ‘s avonds samen te eten of om gewoon samen lekker te zitten. Mensen gaan daarnaast ook steeds meer de waarde inzien van een eethoek in de tuin, om ook lekker buiten te kunnen genieten van deze momenten, wanneer het weer het toelaat en het eigenlijk zonde is om in huis te blijven zitten. Met een paar prettige tuinstoelen kun je al een mooi beginnetje maken aan de fijne ruimte. 

De perfecte plek

Een eethoek kun je op verschillende plekken in de tuin plaatsen en daarbij is het belangrijk om de plekken van schaduw en zon in de tuin eens goed uit te zoeken. Wanneer je namelijk een eethoek in de tuin maakt, dan wil je daar ‘s middags lekker kunnen zitten, zonder dat je in de volle zon zit en je een beetje dreigt weg te branden, maar ‘s avonds is het fijn wanneer je toch nog een beetje de warmte van de zon krijgt, wanneer je samen aan het eten bent. Leg de plekken in de tuin daarom eens goed onder de loep en kijk waar jullie graag samen zitten. 

Keuzes maken

Kies fijne stoelen waar je lekker lang aan kunt zitten, wanneer je bijvoorbeeld besluit om samen te gaan eten of om uitgebreid te gaan borrelen, maar waarbij het ook geen probleem is als je besluit aansluitend ook een bbq te doen. Stoelen zijn erg belangrijk om te bepalen of je ergens graag zit of niet en bij het selecteren van een tafel is het belangrijk om te kijken naar de plek waar je deze neerzet en naar de activiteiten die je hier graag aan wilt doen. Zo is een houten tafel een mooi idee, maar let wel op eventuele splinters die sommige soorten achter kunnen laten bijvoorbeeld.

Liever te groot dan te klein

Het formaat van de tafel is ook erg belangrijk om te bepalen of het een fijne plek wordt of niet. Je kunt dan ook, mits je de ruimte hebt, beter kiezen voor een groter exemplaar, zodat al je familie en vrienden hier plaats aan kunnen nemen, dan dat je allemaal in een grote kring zit en er te weinig ruimte is om je borden of glazen op te kunnen zetten. Bepaal daarin ook goed wat de wensen zijn en misschien kun je de tafel meteen combineren met een mooie tuinparasol die ook in iedere tuin en eethoek onmisbaar is om toch voorbereid te zijn op de felle zon. 

Niet veel nodig

Een fijne eethoek kun je helemaal zelf samenstellen en daarbij kan het handig zijn om naar de eethoek in huis te kijken om zo de vergelijking te maken en te zien wat jullie daar zo in aantrekt. Een paar kussentjes kunnen het geheel al snel kleurrijk maken en een paar andere accessoires geven de hoek ook al snel wat gezelligheid. Je hebt in veel gevallen niet zo veel nodig om er een fijne plek van te maken, wanneer je maar voor een goede basis van meubelen kiest die je neer gaat zetten.