Inmiddels zitten we alweer in 2018 en zit de winter er alweer zo op. Met de zomer in zicht wordt er tijd om na te gaan denken over de tuin. Dit is de plek bij onze woning waar we met het mooie weer genieten van het zonnetje tijdens een heerlijke barbecue. Daarom wil je dat je tuin er zo uitziet, zodat deze voldoet aan jouw wensen en eisen. Doe inspiratie op aan de hand van de tuintrends van 2018 hieronder.

Wat zijn de trends voor dit jaar

Een trend die al enkele jaren steeds vaker te zien is, is dat mensen kiezen voor natuurlijke elementen in de tuin. Jaarlijks is er een stijging van het gebruik van natuurlijke voorzieningen. Denk aan natuursteen als bestrating, veel planten en zwerfkeien zijn typerend voor een natuurlijke tuin. Waar het in het verleden steeds populairder werd om voor een strakke afgewerkte tuin te kiezen wordt het op dit moment steeds normaler dat mensen juist weggaan van het strakke en juist naar minder strak afgewerkt gaan.

Daarnaast zal er een verandering zijn in het formaat tegels waar mensen voor kiezen. In het verleden was het formaat betontegels 60×60 een van de meeste bekende, maar daar zal verandering in komen. Zo zullen langwerpige tegels juist meer in trek raken. Deze ontwikkeling valt samen met het steeds natuurlijker worden van de tuin. Ook het leggen van wildverband zal vaker te zien zijn. Wildverband houdt in dat er geen vast patroon zit in het leggen van de tegels.

Een andere ontwikkeling is het gebruik van water. Water geeft een rustgevend gevoel en doet ons denken aan de tropen. Het is niet de bedoeling dat de hele tuin onder water staat, maar door met de juiste manier met water om te gaan kunnen hier mooie patronen mee worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een looppad van grote tegels waar tussenin water staat. Tot slot gaan we steeds verder terug naar de authentieke elementen, zoals gebakken klinkers en een houten schutting.