ronde tafel op maat


De interieurwereld verandert continu. Steeds komen er weer nieuwe trends bij en verdwijnen oude trends. Om je up-to-date te houden van de laatste trends op het gebied van interieur dit artikel met dé interieurtrends van 2021.

ronde tafel op maat

 Duurzaamheid


Duurzaamheid begint steeds populairder te worden. Ook in interieurland begint duurzaamheid een steeds prominentere rol te spelen. Mensen kiezen steeds vaker bewust voor meubels en decor wat op een duurzame wijze is gemaakt. Woonmerken zien deze trend ook. Steeds meer woonmerken proberen op deze trend in spelen, door bijvoorbeeld minder Co2 uit te stoten tijdens de productie of gebruik te maken van gerecyclede materialen.

 Ronde tafel op maat


Een andere interieurtrend van 2021 zijn ronde tafels en dan vooral ronde tafels op maat. Ronde tafels zijn nou eenmaal een stuk gezelliger dan rechthoekige tafels. Daarnaast geven ronde vormen het huis een knussere uitstraling. Ook nemen ronde tafels minder ruimte in beslag, waardoor de tafels ideaal zijn voor kleinere ruimtes. Echter zijn ronde tafels ook prima geschikt in een ruimere kamer. Daarnaast zijn ronde tafels super geschikt als eyecatcher in huis.

 Lichte houtsoorten


De volgende interieurtrend van 2021 is het gebruik van lichte houtsoorten. Dit kan bijvoorbeeld ideaal bij de ronde tafel op maat waar we het net over hadden. Je ziet lichte houtsoorten vooral terugkomen in de meubels en de vloeren. Een leuke tip is om lichte houtsoorten te combineren met andere kleuren hout. Hierdoor krijg je een speels geheel. Let er echter op dat de houtsoorten nog wel goed bij elkaar passen.

 Haal de natuur in huis

Dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste interieurtrend van 2021 die we zullen bespreken. De trend van meer natuur in huis is al een tijdje aan de gang. Botanisch en boheems wonen blijft een enorm populaire trend. Mensen combineren de botanische en bohemian stijl met andere woonstijlen, zoals de scandinavische of industriële stijl. Dit zorgt voor een mooi geheel met natuurlijke elementen. Bij natuurlijke elementen kun je denken aan grote kamerplanten, hangplanten, katoen, bamboe, stenen en hout.