De eiken vloer: klassiek, tijdloos, prachtig en duurzaam. Een eiken vloer is een echte aanwinst voor elke woning. Het is echter ook een dure vloer. Om er zeker van te zijn dat je er lang van gaat genieten, is onderhoud belangrijk. Bovendien moet je heel zeker weten dat deze vloer bij je past. Benieuwd wat de grootste voordelen van dit type vloer zijn? Dat ontdek je hier. 

Duurzaamheid voorop

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar eikenhout is heel duurzaam. Tenminste, als je er goed voor zorgt. Een eikenhouten vloer kan jaren meegaan. Het is dan wel belangrijk dat je onderhoud pleegt. Bij een eiken vloer kan dit om de dag. Er wordt dan niet verwacht dat je een complete dweil er overheen haalt of de vloer opschuurt. Zorg dat je tenminste om de paar dagen stofzuigt of even veegt. Aanvegen is een goede optie om snel klaar te zijn en schade te voorkomen. Bij nat reinigen gebruik je een minimale hoeveelheid water. Dit doe je eens per week ongeveer. Dan kun je de vloer nog om de paar jaar in de olie of wax zetten. Doe je dit allemaal? Dan is de eikenhouten vloer een van de meest duurzame opties want hout kan ontzettend lang meegaan. 

Eiken Vloer

Tijdloze vloeren

Een vloer moet natuurlijk wel lang mee gaan, niet alleen als het om het materiaal zelf gaat maar ook om trends. Doordat houten vloer zo lang mee gaan, hebben deze vloeren ook een tijdloos karakter. Ze kunnen prachtig staan in een klassiek interieur, maar misstaan ook zeker niet in moderne en strakke inrichting. Je kunt dus ook je interieur aanpassen wanneer je daar behoefte aan hebt. Want zelfs als je het compleet over een andere boeg wil gooien dan kun je nog uit de voeten met deze vloer. Als je de rest van het huis maar aanpast.