Keuken

Als mensen praten over het gebruik van kit, dan hebben ze het in heel veel gevallen over siliconenkit en veel minder vaak over het gebruik van acrylaatkit. Beide kitten hebben zo hun voordelen. Je leest hier precies wanneer siliconenkit kopen het beste idee is.

De meest bekende kitsoort en ook de meest gebruikte kitsoort

Vooropgesteld; siliconenkit geldt als de meest bekende kitsoort. In negen van de tien gevallen doelen we op siliconenkit als we het over kit hebben. het is echter een misvatting om te zeggen dat er slechts een kitsoort is. Er zijn er wel degelijk meer en acrylaatkit kun je zien als een goede tweede, na de alom bewierookte siliconenkit. Kijken we naar siliconenkit, dan zien we een kit die gebaseerd is op siliconen polymeren. Gebruik je deze kit, dan wordt het een zeer flexibel en taai rubber. 

Drie verschillende soorten siliconenkit

In beginsel onderscheiden we drie verschillende soorten siliconenkit. Zo heb je acetoxy. Deze kit is azijnzuur uithardend en ze zijn bekend om de wat azijnachtige geur. Verder heb je alcoxy en oxime. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat siliconenkit bekend is om de superieure hechting en de weerbestendige eigenschappen. Ook kun je ze op tal van verschillende oppervlakken toepassen. 

Prima als opvuller te gebruiken

Zoals gezegd zou je ook kunnen kiezen voor acrylaatkit. Deze kit wordt vooral gebruikt als vuller en is een prima dichtingsproduct. Deze kit gebruik je bij voorkeur minder. Buiten is het minder verstandig om deze kit te gebruiken. Acrylaatkit is namelijk bijzonder gevoelig voor klimatologische omstandigheden. Vandaar ook dat het vooral intern gebruikt wordt dus. 

De voordelen van een siliconenkit kopen

Het voordeel van acrylaatkit is wel dat je deze kit gemakkelijk in een bepaalde kleur kunt verven. Dat geldt voor siliconenkit dus niet. Aan de andere kant kun je gerust stellen dat siliconenkit in vrijwel alle opzichten beter is dan acrylaatkit. Zo geldt het als veel flexibeler en ook de levensduur van een goede siliconenkit is veel langer dan acrylaatkit. Wat ook een voordeel is van siliconenkit is wel dat het amper last heeft van het klimaat. 

Heel verstandig; siliconenkit kopen!

En alsof dit allemaal nog niet genoeg is, kun je ook nog eens stellen dat siliconenkitten vele gemakkelijker te bewerken zijn dan andere houtsoorten. Op het moment dat de kit echt goed is uitgehard, zou je kunnen stellen dat er gewoon geen betere kit bestaat dan siliconenkit. Dat maakt siliconenkit kopen in negen van de tien gevallen een zeer verstandige keuze. 

Er is voor elke klus wel een geschikte kitsoort beschikbaar

Siliconenkit kopen? Welke klus je ook te klaren hebt, weet dat er altijd een geschikte kitsoort beschikbaar is. Kom je er zelf niet uit, laat je dan gewoon goed voorlichten en adviseren. Toch zul je echt in 99 van de 100 keer uitkomen bij siliconenkit. Want al met al is en blijft dat toch gewoon verreweg de beste kitsoort. Dat is al enige tijd zo en dat zal ook wel altijd zo blijven zo denken insiders.